lördag 9 mars 2013

Chokladbiskvier recept

Jag hittade ett kanonbra recept på tastline.se

Botten

450 g mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker

Smörkräm

400 g smör
2 dl äggvita( 5 äggvitor)
3-4 dl florsocker (smaka dig fram)

300 g mörk blockchoklad( jag använde ljus istället)

Börja med bottnarna. Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Riv ner mandelmassan. Vispa till en jämn smet. Klicka ut på plåt.( med sked) Baka i 175 grader ca 10-12 min. De ska få fin färg.

Vispa smörkrämen pösigt. Vispa äggvitan och florsockret i ett vattenbad. Smeten ska bli som maräng. Rör sedan smeten kall och klicka i smöret. Smaksätt med 3-4 msk kakao. Bre konformat. Låt dom stå i frysen en stund före doppningen i chokladen.

Lycka till!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar