Jag hittade ett kanonbra recept på tastline.se
Botten
450 g mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker
Smörkräm
400 g smör
2 dl äggvita( 5 äggvitor)
3-4 dl florsocker (smaka dig fram)
300 g mörk blockchoklad( jag använde ljus istället)
Börja med bottnarna. Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Riv ner mandelmassan. Vispa till en jämn smet. Klicka ut på plåt.( med sked) Baka i 175 grader ca 10-12 min. De ska få fin färg.
Vispa smörkrämen pösigt. Vispa äggvitan och florsockret i ett vattenbad. Smeten ska bli som maräng. Rör sedan smeten kall och klicka i smöret. Smaksätt med 3-4 msk kakao. Bre konformat. Låt dom stå i frysen en stund före doppningen i chokladen.
Lycka till!
- Posted using BlogPress from my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar