söndag 1 december 2013

Vi vann!!

Bilderna på den fina dukningen, allt vi åt och gästerna, det togs inga kort överhuvudtaget. Kom på det alldeles för sent:/ Får ta lite kort så här dagen efter.





När gästerna kom bjöds det på hemgjord glögg och pepparkakor. Vi hade även arrangerat en tävling. Man skulle leta upp 5 vuxenleksaker med en siffra på och bilda ett ord. Det var inte det lättaste! Tankeverksamheten gick på högvarv.





Till förrätt körde vi kräft - och västerbottenpaj med sallad, hembakad baguette och egengjord färskost.

Till varmrätt blev det Porterstek, potatis, sås, picklade grönsaker och svart och röd gelé.





Till efterrätt hade vi gjort citronfromage, lakritsfluff och vispad grädde.





Till förrätten bjöd vi på en hemgjord snaps likaså till efterrätten där det serverades lemoncello, även den hemgjord. Självklart så har vi inte gjort spriten utan bara blandat i diverse kryddor.

Mellan förrätt och varmrätt så fick de ännu en tävling att sätta tänderna i. Nu var det 20 st frågor om allt möjligt. Även det var svårt. En liten prisutdelning hade vi så i tävling 1 vann Pontus och i tävling 2 vann Linus.

När de 3 rätterna var avklarade så serverades det kaffe, Rocky roads, wienernougat och knäck. Även det hemgjort.

Det var uppskattat att allt var gjort från grunden. Vi har haft jättekul med all planering och fix. Så i sommar skulle vi köra en repris.

Men då kanske vi ska ha ett pris, det hade ju varit kul. Det hade vi inte igår. Himla kul och vinna iallafall även om det fanns lite som de inte ansåg var bra. Men allt kan ju inte falla alla i smaken.

Ett fint häfte hade våra kontrollanter gjort ( Lena och Edwin). Så efter varje middag skickades motivationen och betyget till Lena.


-








Edwin hade hjälpt till och välja bilderna och klistra. Så stolt!

Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar