onsdag 22 juni 2011

Skippar dagis

Fick en välbehövlig sovmorgon(tack mina pojkar) så idag skippar vi dagis. Det är ett himla stressande och farande för bara 3 timmar. Jag vet att Edwin skulle gilla att få vara 5 timmar om dagen(som vissa andra får) att få äta med sina kompisar och jag ska inte sticka under stol med att jag skulle gilla det med. Egon och jag skulle få massa egentid ihop plus att han skulle kanske hinna sova. Nu får jag hålla honom vaken tills vi ska hämta för jag vill inte slita upp honom i hans skönhetssömn.

5th om dagen 3 dagar i veckan - ja tack!

Tydligen så funkar det inte på Södra Vi dagis men på alla andra dagis gör de ju de. Vi har ifrågasatt varför och ett av svaren är att barn mår bättre av att gå lite varje dag istället för bara 3 dagar i veckan. Men då kan jag ju upplysa om att jag skippar dagis vissa dagar/ veckor bara för att det är stressande,känns inte så lönt och edwin far inte illa av om han inte går på dagis. Jag vet att det är självvalt men både andreas och jag var överens om att Edwin skulle gå på dagis även när jag är mammaledig bara för att inte tappa dagis och alla kompisar. Denna debatt kommer VI aldrig få igenom så det är lika bra och sluta önska och gnälla och bara låta det vara. Vi låter Edwin gå till dagis när han vill och så får det bli!

1 kommentar:

  1. Jag jobbar själv på förskola, och vi har för det mesta haft 5h 3 dar i veckan. En gång som jag minns hade vi 8-11 för dem som bodde i samhället. Det beror på hur mycket barn/personal och dagarna ser ut. MEN personligen tycker jag att barnen mår bäst av 5h 3 dar i veckan. Då hinner de dit och leka och vara med på aktiviteter. Kommer man vid 8 hinner man knappt börja leka, innan det händer massa + att många tycker det är mysigt att äta som kompisarna gör. :-)

    SvaraRadera