måndag 14 januari 2013

Världens bästa kladdkaka

Den ska bli hård på ytan, vara kladdig i mitten och smaka himla gott! Jag har bakat otaliga kladdkakor i mina dar men nu har jag hittat det ultimata receptet.

Kladdkaka à la Louise

50 g smör
1/2 dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Smör och ströbröd till springformen.

Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret och tillsätt matoljan.
Vispa ägg,socker och farinsocker pösigt. Rör ner det varma smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Fyll formen som är smord och bröad. Grädda kakan i ca 15 min i mitten av ugnen. Håll koll på kakan, den får inte bli för torr.

Vår ugn är superbra och väldigt ny, kanske måste man ha lite längre tid ifall man har en äldre ugn.

Släpp den inte ur sikte, känn dig fram.

Lycka till!/ Louise



Skrivet av Eveblo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar